Speedcolleges

Twee maal per jaar, in het voorjaar en in het najaar, organiseren wij voor onze relaties een Speedcollege. Tijdens het Speedcollege wordt u in relatief korte tijd (maximaal een uur) inhoudelijk bijgepraat over twee actuele juridische onderwerpen. Daarna vindt er een borrel plaats waar u nader met ons kennis kunt maken en kunt netwerken met uw branche genoten.

Aankomend Speedcollege zal gehouden worden op 27 november 2018 op landgoed Huize Bergen in Vught.
Aanvullende informatie vindt u hieronder:

De kracht van tijdelijke concepten in vastgoed

Wat hebben de nachtclub annex restaurant in het oude gebouw van dagblad Trouw in Amsterdam, de flexwerk-hot spot Schieblock in Rotterdam en de studentenwoningen in de Zusterflat te Delft met elkaar gemeen?

Op deze transformatielocaties is op een aansprekende manier toegevoegde waarde gecreëerd voor pandeigenaren en beleggers, waarbij gehoor is gegeven aan de door de markt gewenste flexibiliteit. Tegelijkertijd hebben deze nieuwe (tijdelijke) vastgoedconcepten duurzaamheid, levering on demand, integratie van technologie en “hip en sharing” met elkaar gemeen.

Bedrijven willen tegenwoordig niet altijd financieel gebonden zijn om voor langere tijd te blijven op een locatie vanwege de hoge investeringen, maar zij zoeken naar een plug&play model, waarbij het kantoor/bedrijf als het ware als een doos in een doos wordt geplaatst in een bestaand pand en weer kan worden meegenomen naar andere locaties. Dit zie je ook met zogenaamde pop-up restaurants en pop-up stores. Op deze wijze wordt het (ook) voor retail beleggers aantrekkelijk om tijdelijke concepten in leegstaand vastgoed te exploiteren. Welke winkelconcepten selecteer je? Hoe organiseer je de tijdelijke verhuur?

Deze vragen worden onder andere behandeld tijdens ons Speedcollege op 27 november 2018. Hilde Remøy, universitair hoofddocent aan de TU Delft en Elout Korevaar, advocaat bij ons kantoor, bespreken met u de praktische en juridische knelpunten, tips en tricks om de herontwikkeling en exploitatie van uw gebouwen te faciliteren en toegevoegde waarde te creëren.

U kunt zich nog aanmelden door te mailen naar speedcolleges@vastgoed-advocaten.nl.

SPEEDCOLLEGES: