Speedcolleges

Twee maal per jaar, in het voorjaar en in het najaar, organiseren wij voor onze relaties een Speed College. Tijdens het Speed College wordt u in relatief korte tijd (maximaal een uur) inhoudelijk bijgepraat over twee actuele juridische onderwerpen. Daarna vindt er een borrel plaats waar u nader met ons kennis kunt maken en kunt netwerken met uw branche genoten.

Aankomend speedcollege zal gehouden worden op 27 november 2018 op landgoed Huize Bergen in Vught.
Aanvullende informatie vindt u hieronder:

De kracht van tijdelijke concepten in vastgoed

Het langetermijndenken van vastgoedeigenaren lijkt het concept van tijdelijkheid uit te sluiten. Dat is ten onrechte. Tijdelijkheid is juist een belangrijk deel van nieuwe huisvestingsconcepten voor werken, wonen en verblijven. Dit hangt samen met de huidige snelheid van verandering en het feit dat flexibiliteit dus belangrijk is voor de huisvestingskeuze. Bij een gebiedstransformatie kan tijdelijke inzet van bestaand vastgoed als katalysator werken om nieuwe gebruikers aan te trekken en levendigheid te creëren. Dit is naast een vorm van place making, ook de katalysator voor de echte vernieuwing, het toevoegen van nieuwe functies in stedelijk gebied.

Welke rol speelt tijdelijkheid voor de huisvesting van kantoorgebruikers en hoe kan hierop ingespeeld worden door vastgoedeigenaren? Welke rol is er nog voor tijdelijke transformatie naar woonfuncties, nu de crisis voorbij is? En kan tijdelijkheid een rol spelen in duurzame (her)ontwikkeling? Hoe kunnen we werken aan urban resilience?

Tijdens dit speedcollege zal Hilde Remøy, Universitair Hoofddocent Vastgoedmanagement bij de afdeling Management in the built Environment, faculteit Bouwkunde, deze vragen met u behandelen vanuit het perspectief van stedenbouw en architectuur.

Laat u inspireren door het concept van de tijdelijkheid, zowel bij bestaand als te ontwikkelen vastgoed. Dit concept werkt voor zowel verhuur, als transformatie en dus zowel voor beleggers, gebruikers, als voor ontwikkelende partijen.

Graag nodigen wij u uit 27 november 2018 deel te nemen aan het speedcollege ‘De kracht van tijdelijke concepten in vastgoed’. Het speedcollege zal plaatsvinden op landgoed Huize Bergen in Vught.
U kunt zich aanmelden door te mailen naar speedcolleges@vastgoed-advocaten.nl.

 

SPEEDCOLLEGES: