mr. Dirk Berendsen

Dirk Berendsen (1975) studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en is in 2001 als vastgoedadvocaat begonnen bij de Utrechtse vestiging van een groot internationaal samenwerkend advocatenkantoor. Dirk heeft zich verder gespecialiseerd in de vastgoedpraktijk bij Amsterdamse internationaal opererende kantoren. In februari 2016 is hij toegetreden tot Weebers Vastgoed Advocaten N.V.

Eén van de kernactiviteiten van Dirk is de advisering van beleggers bij de dispositie en acquisitie van kantoren, retail, industriële objecten (zoals logistieke centra) en woningportefeuilles. Dirk adviseert hiernaast over huur- en verhuur, zakelijke rechten, projectontwikkeling en de bouwpraktijk ten behoeve van commerciële, industriële, winkel- en gemengde projecten en op de particuliere woningmarkt. Hij heeft ook ruime ervaring met complexe vastgoed gerelateerde procesvoering en met alternatieve vormen zoals arbitrage en bemiddeling.

Verreweg het hoogst in zijn juridische vaandel staat kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarbij pragmatisch en efficiënt maatwerk en integrale ontzorging van de opdrachtgever altijd voorop staan.

Dirk heeft de Grotius Specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht met goed gevolg doorlopen en heeft de VHA Specialisatieopleiding Huurrecht met lof afgerond en is lid van diverse organisaties op zijn vakgebied.


Artikelen