mr. Peter van Wijmen

Peter van Wijmen (1977) studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en behaalde zijn bul in december 2001.

Na zijn studie is Peter zijn opleiding als advocaat begonnen bij een groot, landelijk opererend advocatenkantoor op respectievelijk de secties bestuursrecht en commercieel vastgoed. Peter heeft zich vervolgens in de advocatuur steeds verder gespecialiseerd in het ruimtelijk bestuursrecht en in het civielrechtelijk vastgoed, in het bijzonder bouwgeschillen, alsmede in gebiedsontwikkeling en huurrecht.

Vanuit de wens de vastgoedbranche beter te leren kennen heeft hij de (overstap gemaakt naar een conceptueel ontwikkelaar. Bij deze gerenommeerde partij heeft Peter gedurende een aantal jaren als general counsel gewerkt, waarna is teruggekeerd naar de advocatuur. De combinatie van zijn ervaring als advocaat en bedrijfsjurist stelt Peter in staat praktisch en probleemoplossend te werk te gaan.

De nadruk in Peter’s praktijk ligt thans op de contractvorming bij (complexe) (her-) ontwikkelingsprojecten en geschillenbeslechting in de bouw.

Peter heeft de Grotius Specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht afgerond en is lid van de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten.


Artikelen